طرز تهیه کوکی هندوانه
طرز تهیه کوکی هندوانه : کوکی هندوانه و انار پرطرفدارترین خوراکی های شب یلدا هستن. چون هم ظاهر خیلی جذابی دارن، هم طعمی بی نظیر. و مهم تر از همه این که خیلی راحت هم تهیه میشن. خب از اون جایی که کوکی انار رو قبلا بهتون آموزش دادیم؛ حالا نوبت می رسه به آموزش کوکی هندوانه شب یلدا که هم سریعه، هم جذاب و هم آسون.
کوکی هندوانه ای رو میشه به روش های مختلفی تهیه کرد. مثلا کوکی هندوانه بدون فر یا تزیین کردن اون با فوندانت. یا مثلا می تونین کوکی ساده رو تهیه کنین و برای تزیین کوکی به شکل هندوانه از رنگ خوراکی یا رویال آیسینگ استفاده کنین. هم چنین می تونین لبه ی کوکی رو به شکل جای دندون برش بزنین تا ظاهرش بامزه تر بشه. اما به نظر من، بهترین دستور برای تهیه کردن این کوکی، کوکی شکری هندوانه ست که در ادامه کم نمک قراره آموزشش بدیم.
مواد لازم برای کوکی هندوانه:
کره 113 گرم
شکر 65 گرم
آرد ساده 160 گرم
زرده تخم مرغ 1 عدد
سفیده تخم مرغ 1 عدد
اسانس وانیل 1 قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
رنگ خوراکی ژله ای قرمز و سبز
شکلات چیپسی برای تزیین
برای شکر رنگی:
شکر 1/3 پیمانه
رنگ خوراکی ژله ای سبز
کیسه زیپ لاک متوسط 1 عدد
به این خاطر میگم برای تهیه بیسکویت هندوانه ای بهترین دستوره؛ چون عین هندوانه طبیعی سه لایه داره. خیلی راحت تهیه میشه و دیگه دردسر تزیین کردن ندارین. اگه بازم فکر می کنین سادست، دور کوکی رو می تونین با شکر رنگی خوشمزه و هیجان انگیزترش کنین.
البته اگه زمان کم دارین، می تونین لایه زرد رنگ (بدون رنگ) و مرحله شکر رنگی رو حذف کرده و از شکر رنگی آماده استفاده کنین. اما بهتون توصیه می کنم مراحل رو مو به مو اجرا کنین تا یه کوکی هندوانه یلدا بی نظیر و عالی داشته باشین که خاطره ش تا مدت ها در ذهن عزیزانتون بمونه.
اگه دوست داشته باشین برای شب یلدا باز هم خوراکی های هندوانه ای بیشتری داشته باشین؛ من بستنی هندوانه، رولت هندوانه ای و بار هندوانه رو پیشنهاد می کنم. حالا دیگه وقت تهیه کردن کوکی هندوانه ایی دوست داشتنیمونه!
طرز تهیه کوکی هندوانه:
1- برای تهیه کوکی شکری هندوانه ابتدا باید کره را مدتی در دمای محیط بگذارید تا نرم شود. حالا آن را به همراه شکر در کاسه بزرگی بریزید. کره و شکر را با همزن دستی خوب بهم بزنید تا کاملا حل شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرموز بستنی |
2- یک عدد زرده تخم مرغ به کاسه اضافه کنید. سفیده تخم مرغ را برای بعد نگه دارید. اسانس وانیل و مقدار کمی نمک به مخلوط اضافه کرده و خوب بهم بزنید.
3- آرد ساده را الک کنید. سپس آن را کم کم در کاسه بریزید. به کمک یک لیسک یا کفگیر مواد را ترکیب کنید تا خمیر کره ای به دست بیاید.
4- خمیر را از وسط به دو نیم تقسیم کنید و آن را روی سطح تمیزی قرار دهید.
5- در این مرحله از تهیه کوکی هندوانه ای به کمک یک سیخ یا خلال دندان مقدار کمی رنگ خوراکی ژله ای بردارید. آن را روی خمیر قرار دهید.
6- به کمک کف دستانتان خمیر را با رنگ ورز داده و مخلوط کنید. خمیر باید به رنگ قرمز مایل به صورتی شود.
بیشتر بخوانید: آموزش طرز تهیه فلافل خانگی با نخود پخته شده |
7- حالا خمیر بیسکویت هندوانه ای را رول کنید. طول رول باید حدودا 12 تا 13 سانتی متر و قطر آن حدود 5 تا 6 سانتی متر باشد. خمیر را داخل سلفون یا کیسه پلاستیکی قرار دهید و سپس آن را در یخچال بگذارید.
8- حالا بخش دیگر از خمیری که نصف کرده اید را روی سطح تمیزی قرار دهید. به کمک لیسک خمیر را به دو نیم تقسیم کنید.
9- یک تکه از دو تکه خمیر کوکی هندوانه ای را با سلفون یا کیسه پلاستیکی بپوشانید. خمیر را با کف دست تخت کنید و آن را در یخچال بگذارید.
|
10- آخرین تکه خمیر را روی سطح تمیزی قرار دهید. به کمک خلال دندان کمی رنگ خوراکی ژله ای سبز بردارید و روی آن بزنید. حالا مشابه کاری که برای رنگ قرمز انجام دادید را تکرار کنید.
11- با کف دست خمیر را ورز دهید تا رنگ کاملا با آن ترکیب شود.
بیشنر بخوانید:طرز تهیه شیرینی خشکار گیلان |
12- حالا خمیر را در کیسه پلاستیکی بگذارید و با وردنه آن را کاملا صاف کنید. سپس آن را در یخچال قرار دهید.
13- خمیر بدون رنگ و خمیر قرمز رنگ را از یخچال بیرون آورید. خمیر قرمز را روی خمیر بدون رنگ بگذارید و با چاقو لبه های ناموزون و اضافی آن را برش دهید.
14- خمیر بدون رنگ کوکی هندوانه شب یلدا را با پلاستیک بپوشانید. سپس آن را با وردنه کاملا صاف کنید تا حدی که ضخامت خمیر به یک میلی متر برسد.
15- خمیر قرمز را وسط خمیر بی رنگ بگذارید و با هم رول کنید تا خمیر بی رنگ کاملا دور خمیر قرمز قرار بگیرد.
16- مرحله قبل را برای خمیر سبز تکرار کنید تا سه لایه خمیر کاملا رول شده داشته باشید. اجازه دهید خمیرهای رول شده در همین وضعیت، به مدت 2 ساعت خنک شوند.
بیشتر بخوانید: دستور پخت شیرینی دونات خانگی |
17- کیسه زیپ لاگ را بردارید و به کمک خلال دندان کمی رنگ خوراکی سبز در آن بگذارید.
18- با کمک انگشتتان رنگ خوراکی را در کیسه پخش کنید.
19- شکر را در کیسه بریزید و خوب مخلوط کنید تا تمام شکر سبز رنگ شود. شکر رنگی شما آماده است.
20- سفیده تخم مرغی را که کنار گذاشته بودید، بردارید. به کمک یک قلمو روی خمیر کوکی هندوانه را به سفیده تخم مرغ آغشته کنید. شکر رنگی را کف تابه مستطیلی شکلی بریزید.
21- خمیر کوکی را درون تابه بغلتانید تا کاملا شکر به آن بچسبد.
22- حالا خمیر را به ضخامت یک سانتی متری برش دهید. چاقوی شما باید تیغه صافی داشته باشد تا سطح کوکی ها نرم و صاف باشد.
23- روی سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و کوکی ها را روی آن بچینید. روی کوکی هندوانه ای را با شکلات چیپسی تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خاگینه مغزدار |
24- فر را از قبل روی درجه حرارت 180 سانتی گراد یا 350 فارنهایت تنظیم کنید تا گرم شود. کوکی ها برای پخت به 10 دقیقه زمان نیاز دارند.
25- پس از ده دقیقه بیسکویت هندوانه ای را از فر خارج کنید. آن ها را تا وقتی هنوز نرم هستند، از وسط برش دهید و به دو نیمه تقسیم کنید. سپس روی سطح خنک کننده گذارید تا کاملا سرد شوند. در صورت تمایل این کوکی را به همراه انواع نوشیدنی مانند نوشیدنی هندوانه و لیمو سرو کنید. نوش جان.
آموزش ویدیویی کوکی هندوانه ای
نکات کلیدی تهیه کوکی هندوانه ای:
– به جای اسانس وانیل می توانید از اسانس بادام استفاده کنید.
– برای تهیه کوکی به شکل هندوانه در این دستور 113 گرم کره برابر با 1/2 پیمانه، 65 گرم شکر برابر با 1/3 پیمانه و 160 گرم آرد با یک و یک چهارم پیمانه برابر است.