طرز تهیه خورشت ساک : خورشت ساک غذای محلی استان گلستان می باشد. معمولا، این غذا در مراسم عزاداری ماه محرم و صفر به صورت نذری و در عروسی، ولیمه سرو میشود. اسفناج در خورشت ساک، ارزش غذایی بسیار بالا و آهن زیادی دارد. خوردن این غذا برای افراد مبتلا به کمخونی مفیده است. با پخت این خورشت خوشمزه لذیذ ببرید برای آموزش این غذای خوشمزه با کم نمک همراه باشید.
طرز تهیه خورشت ساک
نخود: دو لیوانمواد لازم برای خورشت ساک
آرد: یک استکان
گوشت همراه با چربی: ۱ کیلوگرم
اسفناج: ۲ کیلوگرم
سیر: چند حبه
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
مرحله اول :
برای تهیه خورشت ساک نخودها را از شب قبل خیس می کنیم. در این مدت چندین بار آب نخود را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود.
مرحله دوم:
گوشت را به همراه پیاز، نمک و زردچوبه آبپز کنید. سپس، نخودهای خام را نیز پخته و در همین هنگام مقداری جوش شیرین به آن اضافه میکنیم تا پوست به راحتی جدا شود. به این روش (خام جوش کردن نخود) گویند.
مرحله سوم:
بعد از نیمپز شدن نخود، آن را به گوشت در حال پخت اضافه کرده و اجازه میدهیم که مواد کاملا پخت شود.
مرحله چهارم:
یک استکان آرد را در کاسهای با کمی آب مخلوط کنید و هم بزنید تا آرد در آب حل شود.
مرحله پنجم:
سیر را در روغن داغ تفت دهید و به آن مقداری زردچوبه و فلفل به میزان لازم اضافه کنید. زمانی که سیر کمی طلایی رنگ شد، نعناع خشک را به آن افزوده و با یکدیگر مخلوط کنید. بعد، نیمی از نعناع داغ و سیر داغ را داخل خورشت ریخته و زمان میدهیم تا مواد چند جوش بزند. میتوانید با نیم دیگر سیر داغ و نعناع داغ خورشت را در آخر خورشت ساک تزیین کنید. مدت زمان پخت این غذا 2 ساعت و 30 دقیقه می باشد.
چند نکته خورشت ساک
- برای اضافه کردن آرد به خورشت ساکی می توانید آن را بدون آب به اسفناج اضافه کنید و بعد در قابلمه بریزید.
- برای لعابی شدن خورشت به جای آرد میتوانید از جو پرک آسیاب شده نیزاستفاده کنید.
- اگر تهیه آب نارنج برایتان مشکل بوده میتوانید از آب لیموی تازه نیز استفاده کنید.
- در صورتی که از طعم اسفناج خوشتان نمیاید می توانید کمی سبزی جعفری نیز به آن اضافه کنید.