کم نمک

آموزش آشپژی

کم نمک

آموزش آشپژی

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

 

طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان

 

 

طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان : شیرینی خوشکار یا خوشکار یک شیرینی محلی ایرانی و بسیار خوشمزه است که احتمال دارد همه ی شما آن را نشناسید. پس اگر سوال هایی مانند ” رشته خوشکار شیرینی کجاست ” یا ” رشته خوشکار سوغات کجاست ” برایتان پیش آمده، تا انتهای این مطلب در بخش کیک و شیرنی  هیجان انگیز همراه با کم نمک  باشید.

 

 شیرینی خوشکار یک نوع شیرینی گیلانی است که بسیار مقوی بوده و بیشتر در ماه رمضان و برای افطاری ها سرو می شود.

 

 

طرز تهیه شیرینی خشکار گیلان

طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان

 

 

 

طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان از سه بخش تشکیل شده: بخش اول شامل تهیه کردن رشته خوشکار است که به راحتی در منزل تهیه می شود. ماده ی لازم آن فقط آرد گندم و آرد برنج با کمی آب است و برای تهیه کردنش به یک نوع وسیله ی مخصوص (یا دستگاه) و یک ماهیتابه نیاز دارید

 

دستگاه رشته خوشکار از قنادی ها قابل خریداری است اما میتوانید همین کار را به روش های خانگی انجام دهید که در بخش نکات به طور مفصل توضیح داده ایم.

 

میتوان جهت راحتی کارتان از قیف های مخصوص رشته خشکار خریداری و استفاده کنید. 

 

قیف خانگی رشته خشکار قیف خانگی رشته خشکار[/caption]

 

 

بخش دوم شیرینی شامل آماده کردن مواد میانی بوده و در بخش آخر یک شربت شیرین روی شیرینی خوشکار ریخته می شود. اگر دوست دارید شیرینی خوشکار شما کمتر قند داشته باشد، میتوانید شربت را حذف کنید.

 

توصیه می کنیم اگر بار اولی است که این کار را انجام می دهید، ناامید نشده و حتما چند بار تمرین کنید تا به شیرینی طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان اصل و ایده آل برسید. در ادامه، آموزش بخش کیک و شیرینی شمالی رشته خوشکار را به شما عزیزان تقدیم می کنیم.

 

 

با  ما همراه باشید تا در آخر با ویدیو آموزشی که در ادامه گذاشته ایم و به صورت کاملتری میتوانید یاد بگیرید تا یک رشته خوشکار غالی در کنا عزیزان درست کنید.

 

 

مواد لازم برای شیرینی خوشکار گیلان

 

برای رشته خوشکار :

 

آرد گندم 1 پیمانه

آرد برنج 1 پیمانه

آب 4 پیمانه

 

مواد میانی:

 

پودر گردو 5 قاشق غذاخوری

پودر هل 1 قاشق چایخوری

دارچین 1 قاشق غذاخوری

پودر قند 1 قاشق چایخوری

 

 

برای شربت:

 

شکر 1 پیمانه

 

آب 1 پیمانه

 

آبلیمو 1 قاشق چایخوری

 

گلاب 2 قاشق غذاخوری

 

عرق هل 2 قاشق غذاخوری

 

زعفران دم کرده به میزان لازم

 

 

 

مرحله اول:

 

در طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان ابتدا لازم است رشته را آماده کنید. یک ظرف متوسط بردارید. آب را در آن بریزید. آرد گندم و آرد برنج را کم کم و به آرامی اضافه کنید.

به کمک همزن دستی آرد ها را در آب خوب  حل کنید تا حدی که یک مایع یک دست و غلیظ به دست بیاید. برای این که از یک دست بودن مایع رشته خوشکار  مطمئن شوید؛ میتوانید مایع را از یک صافی رد کنید.

 

 

 

مرحله دوم:

 

مایع رشته خوشکار  را در قیف رشته خوشکار  یا دستگاه رشته خوشکار بریزید. یک ماهیتابه با سطح زیاد را به کمی روغن مایع آغشته کنید. مایع را با حرکات دورانی یا عمودی و افقی روی ماهیتابه بریزید، به طوری که خط ها هم دیگر را قطع کنند.

 

طرز تهیه شیرینی خشکار گیلان

طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان

 

 

مرحله سوم:

 

سه یا چهار دقیقه صبر کنید تا مایع رشته پخته شده و خودش را بگیرد. سپس به کمک دست، چاقو یا کفگیر آن را از سطح ماهیتابه جدا کنید و روی یک پارچه ی تمیز قرار دهید تا خنک شود. مراقب باشید که در این مرحله رشته خوشکار شما “نباید” سرخ و طلایی رنگ شود.

 

 

طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان

 

مرحله چهارم:

 

مواد میانی شیرینی خوشکار  را با هم مخلوط کنید و به خوبی بهم بزنید. سپس یکی یکی رشته های خوشکار  را بردارید و تا بزنید و مواد میانی را در آن ها قرار دهید.

 

خمیر شیرینی را طوری تا زده و سر و انتهای آن را بهم بچسبانید که مواد میانی بیرون نریزد. این کار را برای تمام مواد شیرینی تکرار کنید.تا آخر این بخش از کم نمک در بخش کیک و شیرینی همراه ما باشید.

 

 

شیرینی خشکار

 

 

آماده سازی مواد شیرینی

 

 

 

مرحله پنجم:

 

در این مرحله بهتر است شربت شیرینی را آماده کنید که شربت برای خنک شدن فرصت داشته باشد. در یک قابلمه یا شیر جوش آب و شکر را بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس زعفران، آبلیمو، هل و گلاب را اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا شربت غلیظ شود.

 

 

مرحله آخر:

 

شیرینی خوشکار را با کمی روغن در یک ماهیتابه ی نچسب سرخ کنید. وقتی هر دو طرف شیرینی ها طلایی رنگ شدند میتوانید آن را از روغن خارج کنید. سپس شربت خنک را روی شیرینی ها بریزید، تزیین و نوش جان کنید.

 

آماده سازی مواد شیرینی

طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان

 

 

نکات کلیدی تهیه شیرینی خوشکار

 

 

–  در طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان میتوانید از پودر گردو، پسته، بادام و هر مغز دلخواه دیگری استفاده کنید. هم چنین پودر نارگیل، جوز هندی و پودر زنجبیل هم میتواند در این شیرینی به کار برود.

 

 

– در این دستور طرز تهیه شیرینی خوشکار گیلان در منزل آموزش داده شد. اما در صورتی که مایل باشید میتوانید رشته خوشکار آماده تهیه کنید و مراحل مربوط به آماده کردن رشته را حذف کنید. معمولا رشته خوشکار  فومن و لاهیجان و به طور کلی گیلان، معروف تر هستند اما آن را میتوانید در شهرهای دیگر هم پیدا کنید.

 

 

 

– اگر قیف مخصوص رشته خوشکار را ندارید میتوانید از ظرف های سس معمولی استفاده کنید. راه دیگر برای این کار این است که درب یک بطری آب معدنی را چند عدد سوراخ بزنید و نی های کوچک و نازک را از آن عبور دهید و به کمک آن مایع رشته را به خوبی در سطح ماهیتابه پخش کنید.

 

 

طرز تهیه رشته خوشکار خانگی

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی