کم نمک

آموزش آشپژی

کم نمک

آموزش آشپژی

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

 

 آموزش طرز تهیه فلافل خانگی با نخود پخته شده

 

 

 آموزش طرز تهیه فلافل خانگی با نخود پخته شده  :در این نوشته از سری مطالب بخش آموزش آشپزی  محبوب کم نمک میخواهیم دستور تهیه فلافل خانگی با نخود پخته را درج نماییم.فلافل خانگی شاید یکی از پرطرفدارترین غذاهاست و چه بهتر از اینکه خودتان آن را درست کنید با ما تا آخر این بخش همراه باشید.

 

مواد لازم جهت درست کردن فلافل :

 

  • نخود ۲۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • نمک – فلفل – زردچوبه – زیره – پودر انبه – پودر گشنیز – پودر میخک – پودر سیر – پودر پیاز – پودر جوز هندی
  • سبزی معطر مثل نعنا یا گشنیز و جعفری در صورت تمایل ۱ تا ۲ ق غ
  • بکینگ پودر ۱ ق چ

 

 

طرز تهیه فلافل خانگی با نخود :

 

نخود را از ۲۴ یا ۴۸ ساعت قبل خیس کنید و در این مدت چندین بار آب آنرا عوض کنید.نخود را به همراه پیاز و سیر یکبار چرخ کنید یا با میکسر میکس کنید.به میزان لازم نمک و ادویه های دلخواه و سبزی معطر و بکینگ پودر را اضافه کنید و مخلوط کنید و اجازه دهید نیم ساعتی مواد در یخچال استراحت کند تا مزه ها به خورد یکدیگر بروند.

 

اگر مواد سفت بود میتوانید کمی آب اضافه کنید تا روان شود و فلافـل های ترد و پوکی داشته باشید.در ظرف کوچک و گودی روغن ریخته و اجازه دهید داغ شود .قالب مخصوص فلافل را در روغن بزنید تا کمی چرب شود سپس از مواد روی قالب ریخته و با کمک قالب در روغن قرار دهید تا سرخ شوند و سپس روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود.

 

طرز تهیه فلافل خانگی با نخود

بیشتر بخوانید: گوجه پلو با گوشت قلقلی

 

نکات مهم برای خوشمزه تر کردن فلافل

 

دلیل خوشمزه بودن فلافل های حاضری که در فست فود و ساندویچی ها می خوریم این است که در تهیه آنها از ادویه ها و چاشنی های خاصی استفاده میشود که بو و مزه خاصی به این غذا میدهد.این غذا اصالت عربی دارد

 

این غذا به دلیل استفاده از نخود پخته در تهیه آن ارزش غذایی بالایی نسبت سایر ساندویچ هایی که از بیرون تهیه میکنیم دارد و پر فایده تر است.استفاده زیاد فلفل در نوع اصلی این غذا آنرا به این نام معروف کرده است.یعنی جمع مکسر واژه فلفل همان فلافل است.

 

 آموزش طرز تهیه فلافل خانگی با نخود پخته شده 

بیشتر بخوانید : باقالی پلو با ماهیچه

 

نکات اساسی برای درست کردن فلافل:

 

۱-در تهیه وپخت فلافل بیرون بر حسب معمول از ماش،نخود،بادمجان،عدس و سیب زمینی بکار می رود.

۲-در تهیه و پخت فلافل می توانید زیره سیاه و سبز بکار ببرید

این ادویه بهترین ادویه این غذا به شمار میرود.

اگر دوست داشتید میتوانید کمی نعناع خشک هم استفاده کنید.

 

جلوگیری از باز شدن فلافل در هنگام سرخ کردن:

 

۳- هنگام درست کردن مایع فلافل سعی کنید آن را شل درست نکنید چون باعث می شود فلافل باز شود

باید بدانید اندازه دانه های نخودهای چرخ شده بایستی قدری بزرگتر از دانه های شکر باشد.

۴-اگر اطمینان ندارید که فلافلی که میپزید از هم می پاشد یا نه، به مایه فلافلتان یک عدد تخم مرغ بیفزاید.

 

جلوگیری از باز شدن فلافل در هنگام سرخ کردن

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سمبوسه گوشت

ترشی  برای فلافل"

۵-ترشی انبه یا بادمجان چاشنی مناسبی برای این غذاست.

 

داغ بودن روغن:

 

۶-وقتی می خواهید فلافل ها را سرخ کنید از داغ بودن روغن اطمینان حاصل کنید .

 

جلوگیری از نفخ:

۷-برای اینکه نخود باعت نفاخی نشود پیشنهاد می کنیم آن را چند روز پیش از تهیه بخیسانید و هر بار که خیس کردید آب آن را عوض کنید .حتی اینکار را هم می توانید انجام دهید اینکه چندین بار آن را جوشانده و آب آن را دور بریزید

و پس از آن چرخش کنید،با این ترفندها دیگر نفخ نمی کنید.

 

 

ترد شدن فلافل:

 

۸-برای اینکه بتوانید یک فلافل ترد و خوشمزه بپزید می توانید یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر به آن اضافه کنید.

 

ترد شدن فلافل

 

انتخاب ظرف مناسب:

 

۹-برای اینکه فلافل ها را سرخ کنید ظرفی نچسب و کوچک انتخاب کنید که عمق روغن احساس شود تا همین که فلافل ها را در آن قرار دادید به ظرف نچسبد.

چرا که با این روش فلافلی ترد و خوشمزه را می توانید داشته باشید.

 

 

جلوگیری از خشک شدن فلافل:

 

۱۰-سرخ شدن بیش از اندازه فلافل ها باعث خشک شدن آن می شود

پس باید دقت داشته باشید که در تایم حدود ۳ تا ۵ دقیقه و نسبت حرارت گاز آنها را سرخ کنید.تا جایی که سطح خارجی آن به رنگ قهوه ای روشن در آید.

 

 

استفاده از قالب مخصوص فلافل:

 

۱۳-می توانید از اسکوپ بستنی یا قالب های مخصوصی را در سرخ کردن فلافل ها بکار ببرید که شکل خاص و جالبی به آنها بدهد

برای اینکار بایستی روغن را کاملا داغ کنید چراکه فلافل تنها با روغن زیاد و داغ یکدست سرخ می شود.اگر روغنی بودن آن آزارتان داد می توانید در پایان کار با دستمال روغن آن را بگیرید

و یا حتی برای اینکه فلافلتان بیش از حد روغنی و چرب نباشد می توانید آن را مثل کتلت در روغن کم سرخ کنید.

 

 آموزش طرز تهیه فلافل خانگی با نخود پخته شده 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ مرغ و سبزیجات

سرو کردن با نان پیتا:

 

۱۴-اگر می خواهید بدانید این غذا با چه نانی دلچسب تر می شود پیشنهاد می کنیم از نان پیتا که نوعی نان لبنانی می باشد استفاده کنید چرا که این نان مقداری از نان لواش ضخیم تر است.

 

نوشیدنی گرم بعد از سرو فلافل:

 

۱۵-و در آخر نوشیدنی که بعد از فلافل پیشنهاد می کنیم بنوشید یک لیوان چای دلچسب نعناع می باشد

ناگفته نماند هندی ها همراه با این غذا یک نوشیدنی به اسم لاسی استفاده می کنند.که این نوشیدنی یک دوغ است با طعمی شیرین که موادی که در آن بکار رفته میوه می باشد.

 

 

نکات خوردن این غذا برای سلامتی بدن:

 

اگر دارای اضافه وزن هستید به تعداد لقمه های نانی که در کنار این غذا میخورید توجه داشته باشید و از زیاده روی در خوردن آن پرهیز کنید.

بهتر است پیش از خوردن فلافل یک بشقاب سالاد سبزیجات بخارپز شده تازه را در کنار آن میل کنید.تا احساس سیری زودتری بهتان دست دهد.

 

به یاد داشته باشید استفاده از مواد غذایی فیبردار در هر کدام از وعده های غذایی روزانه تان به بهبود مشکل گوارشیتان کمک شایانی خواهد شد.و در صورت خوردن سعی کنید در کنار لوبیا سبز و کدو سبز بخارپز شده میل بفرمایید

این را هم بدانید که جدا از استفاده پیاز در این غذا می توانید یک حبه سیر تازه نیز در آن بکار ببرید.چراکه وجود سیر در هر غذایی باعث تنظیم چربی خون می شود.

 

 آموزش طرز تهیه فلافل خانگی با نخود پخته شده 

 

مهم‌ترین نکات در طرز تهیه فلافل:

 

حتماً اجازه دهید نخودها کاملاً خیس بخورد. هنگام خیس‌خوردن آب آن‌ها دو یا سه بار عوض کنید؛ این کار نفخ ناشی از نخود را کمتر می‌کند.اگر امکان خیساندن نخود نبود، می‌توانید آن‌ها را بجوشانید و آب آن را خالی کنید.

می‌توانید پوست نخود را هم بگیرید. پوست نخودهای خیسانده‌شده به راحتی جدا می‌شوند. برای جداشدن پوست نخود می‌توانید هنگام جوشاندن، کمی آن‌ها را هم بزنید؛ به‌این صورت پوست نخود به‌راحتی جدا خواهد شد.

قبل از مخلوط‌کردن نخودها با دیگر مواد، بهتر است آب آن‌ها کاملاً گرفته شود که مایه‌ی فلافل شکل خمیری پیدا کند.

برای قوام بهتر فلافل می‌توانید اندکی تخم‌مرغ به آن اضافه کنید؛ به‌این صورت، فلافل‌ها هنگام سرخ‌شدن از هم نخواهد پاشید.

اگر دوست نداشتید از تخم‌مرغ استفاده کنید، می‌توانید گلوله‌های فلافل را قبل از سرخ‌شدن به‌مدت ۲۰ دقیقه تا نیم‌ساعت داخل فریزر بگذارید.

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی